Gennem min hustru Alice – som gennem en årrække har været medarbejder i Udvikling Nord/Vækst & Viden – var jeg blevet gjort bekendt med, at Produktionsskolen kunne påtage sig opgaver med hjælp til bl.a. rydning af arkiver og kontorer og omtalt skolen i rosende vendinger.

Derfor fik jeg lyst til at kontakte jer og mødte derfor en klan på 5 unge mennesker med lidt bange anelser om hvorvidt opgaven var for tung, hvad den måske også var et par gange. Da jeg så dem første gang var de godt i gang med at fjerne 40 flyttekasser og havde forinden båret ca. 15 tunge fyldte skraldeposer ned fra 3 sal.

Det der mødte mig i slutningen af november var 5 faste håndtryk til goddag, klare og venlige blikke fra alle, ingen klynken eller mishagsytringer og det forekom mig at alle bidrog til at få opgaven løst ved fælles indsats og uden indbyrdes mobning – selv overfor et par rygere som nikotinen rykkede i og de pauser som rygere hele tiden ynder.

Alt blev udført hurtigt og som aftalt, og det hele gentog sig i begyndelsen af december, hvor de resterende møbler og inventar skulle køres bort.

Da jeg selv var i de unges alder, ville disse unge mennesker have været et fund for enhver håndværksmester.

Det har været mig en fornøjelse at møde de unge. Tillige tak til Jørgen, som både kunne fordele opgaverne og gå foran på en naturlig måde i et arbejdssjak.

Lederen af holdet-Jørgen- havde en ukompliceret tilgang til opgaven og udviste naturlig og venlig autoritet i forhold til eleverne

Mange hilsener

Advokat Peter Byskov